QN Sport+ Television N.V.

Sainz hoopt op hulp Red Bull voor titelhoop: ‘Hebben uitvalbeurten nodig’

Mocht Ferrari dit seizoen nog aanspraak willen maken op de titels, dan heeft het volgens Carlos Sainz ‘misschien wat hulp nodig’ van Red Bull. Hij hoopt op wat uitvalbeurten van de kampioenschapsleiders, maar weet ook dat het op eigen kracht nog mogelijk is om te winnen.

Met nog slechts negen races te gaan begint de tijd te dringen voor Ferrari om de grote achterstanden ten opzichte van Red Bull goed te maken. De twee teams zijn dit seizoen aan elkaar gewaagd, maar het is vooral Ferrari dat kostbare punten heeft laten liggen door uitvalbeurten en geblunder aan de pitmuur.

Daardoor staat Charles Leclerc al tachtig punten achter op Max Verstappen terwijl Ferrari bij de constructeurs nu vooral in de spiegels moet kijken voor het opdoemende Mercedes. Wil Ferrari nog aanspraak maken op de titels, dan weet Carlos Sainz wat het team te doen staat.

“Het is voor Ferrari duidelijk wat we moeten doen: we moeten de races winnen die Max wil winnen”, zegt Sainz. “Die 25 punten voor de zege maken een groot verschil. Er kunnen nog veel dingen gebeuren”, hoopt de Spanjaard op wat wonderen.

Naast wonderen hoopt Sainz ook op een beetje hulp van Red Bull. “We hebben al de hele tijd een geweldige strijd tussen deze twee teams, dat blijft zo doorgaan tot het einde van het jaar. Het is waar dat we op een gegeven moment misschien wat hulp nodig hebben van Red Bull in de vorm van betrouwbaarheidsproblemen of uitvalbeurten maar zelfs zonder dat ligt het statistisch gezien nog helemaal open en mag je niet opgeven.”

DTSNV

“Dat is regel nummer één in sport: totdat het onmogelijk is moet je blijven geloven en blijven proberen alles te winnen en jezelf in de strijd te houden”, vervolgt Sainz. “Tot dat moment blijven we proberen en zullen we ons als team ontwikkelen. We zullen hoe dan ook beter worden omdat we alles wat we dit jaar leren ook de komende jaren kunnen gebruiken”, besluit de Ferrari-coureur.

 

 

 

Bron:Formule1.nl