QN Sport+ Television N.V.

Sainz over dominantie van Red Bull: ‘Ik wou dat wij het waren’

Carlos Sainz kan zich niet vinden in de kritiek op de dominantie van Red Bull Racing. Volgens de Spanjaard is dit onderdeel van de sport en heeft het team van Max Verstappen gewoon goed werk geleverd.

“Ik maak me geen zorgen wanneer er één team domineert,” aldus de Ferrari-coureur tegenover Racefans.net. “Want als ze dominant zijn, dan hebben ze gewoon goed werk geleverd en verdienen ze het. Ik bedoel, ik wou dat wij het waren. Ik zou dan ook echt kwaad worden als mensen zich zorgen zouden maken dat we de Formule 1 domineren.”

tromoto nv

“Helaas is dit meer een autosport dan een coureurssport,” vervolgde hij. “We weten dat dat een groter verschil maakt, al heeft Red Bull natuurlijk een heel sterke line-up. Maar als een auto echt goed is, dan kunnen alle andere coureurs niet veel doen om de strijd aan te gaan. Het is de aard van de Formule 1 en we hebben het in het verleden gezien, het is niets nieuws. De opmars van Max vanaf de 15e plaats bewijst wel dat ze in een andere klasse zitten,” besloot de oud-teamgenoot van Max Verstappen.

 

 

 

Bron:Formule1.nl