QN Sport+ Television N.V.

Salarishuishouding brengt QPR in de problemen

salarishuishouding QPR
Queens Park Rangers wacht een boete, opgelegd door de Football League, wegens het overtreden van de Financial Fair Play-regels. De Londense club moet naar verluidt een bedrag van vijftig tot zeventig miljoen euro betalen wegens een te hoog opgelopen verlies over het seizoen 2012/13. De oorzaak: te hoge salarissen.

Volgens Engelse media draaide QPR in het seizoen 2012/13 een verlies van ruim tachtig miljoen euro. Door de Financial Fair Play-regels zag de Football League zich genoodzaakt de Londense club daardoor een torenhoge boete op te leggen. Daarnaast kan de organisatie, die meer dan zeventig professionele clubs uit Engeland en Wales vertegenwoordigt, de club weren uit zijn competities, te weten het tweede tot en met het vierde niveau in Engeland.

Wanneer de straf definitief wordt uitgeroepen – naar verwachting bij het bekendmaken van de cijfers over het seizoen 2013/14, het seizoen waarin de ploeg voor het laatst actief was in het Championship – en de club dit seizoen uit de Premier League degradeert, dreigt daardoor een verblijf in de Engelse vijfde klasse.

Niet eerlijk
‘Ik ga natuurlijk tegen deze straf in beroep’, liet QPR-voorzitter Tony Fernandes (foto, boven) optekenen door diverse Engelse media. ‘Het is niet eerlijk dat een gedegradeerde zo wordt benadeeld. Het verschil in salaris tussen de Premier League en het Championship is veel te groot. Clubs zouden de mogelijkheid moeten krijgen om de salarissen naar beneden te krijgen. Als we twee jaar in een lagere klasse hadden gespeeld en we onze spelers nog het zelfde salaris hadden betaald, had ik kunnen leven met deze boete. Nu niet.’

QPR keerde vorig seizoen terug in de Premier League, nadat het Derby County in de finale van de play-offs had verslagen.

vi.nl