QN Sport+ Television N.V.

Salihamidzic bevestigt komst Mazraoui: ‘We verwachten veel van hem’

Noussair Mazraoui is hard op weg naar Bayern München. Dat heeft technisch directeur Hasan Salihamidzic woensdagmiddag bevestigd. De Duitse recordkampioen is er bijna uit met de rechtsback van Ajax, die transfervrij vertrekt uit Amsterdam en voor vier jaar zal tekenen in Zuid-Duitsland.

Mazraoui heeft een aflopend contract, waardoor hij sinds januari met belangstellende clubs kon praten. Barcelona en Borussia Dortmund toonden interesse, maar Bayern was het slagvaardigst en kan na dit seizoen over de 24-jarige Marokkaan beschikken. Dat heeft Salihamidzic bevestigd aan de Münchner Merkur. ‘We zitten in de laatste fase, het ziet er goed uit’, zei de Bosnische td. ‘Hij is een speler die de laatste jaren heel goed heeft gepresteerd, zijn spel is verfrissend.’

 

Salihamidzic is blij dat Bayern de strijd om Mazraoui heeft gewonnen, omdat er veel concurrentie is op de transfermarkt. ‘Hij is het type speler dat in heel Europa gewild is. We zijn heel blij dat hij voor ons heeft gekozen. We moeten nog een paar dingen afhandelen, maar hij is een speler die ons zal helpen en het team zal versterken’, aldus de oud-speler van Der Rekordmeister, die ook hoopt Ryan Gravenberch over te nemen van Ajax.

 

Mazraoui moet bij Bayern de concurrentiestrijd aangaan met Benjamin Pavard en biedt trainer Julian Nagelsmann meer mogelijkheden op de rechtsbackpositie. ‘Benji heeft andere kwaliteiten en kan ook als centrumverdediger spelen’, zegt Salihamidzic over de Franse international. ‘Noussair heeft een aanvallende drive, is een speler die goed mee kan in het combinatiespel en een goede voorzet heeft. We verwachten veel van hem.’

 

DTSNV

Behalve Mazraoui en waarschijnlijk ook Gravenberch is Bayern volgens Duitse media ook geïnteresseerd in Konrad Laimer. De Oostenrijkse balafpakker is een oude bekende van Nagelsmann, die bij RB Leipzig naar tevredenheid met de international samenwerkte. Salihamidzic weigerde daar commentaar op te geven. Ook is Bayern deze week gelinkt aan Liverpool-steraanvaller Sadio Mané en VfB Stuttgart-linksback Borna Sosa.

vi.nl