QN Sport+ Television N.V.

Sampaoli neemt hoed af voor Chili

De winst in de Copa América betekende voor Chili de eerste grote prijs aller tijden. Bondscoach Jorge Sampaoli kon zaterdagavond (plaatselijke tijd) dan ook niet anders dan tevreden zijn. ,,Ik neem mijn hoed af voor mijn spelers”, zei hij na de winst in de finale op Argentinië (na strafschoppen). ,,Ze hebben met klasse gespeeld en zijn rustig gebleven tegen een ploeg die overduidelijk heel veel kwaliteit en heel veel goede spelers heeft.”

Sampaoli slaagde er met zijn tactiek in voor eigen publiek het grote gevaar Lionel Messi te beteugelen. ,,Het idee was om hun belangrijkste spelers niet aan voetballen te laten komen, inclusief de beste speler ter wereld. Ik weet zeker dat als we Argentinië de kans hadden gegeven, Messi had laten zien dat hij de allerbeste is.”

Martelgang
Voor de Argentijnen was het de tweede grote finale in een jaar tijd die werd verloren. Vorig jaar was Duitsland te sterk in de WK-finale. Verdediger Javier Mascherano sprak van een martelgang. ,,We zijn enorm ontdaan”, zei de speler van FC Barcelona, die één van de weinige Argentijnen was die na afloop met de pers praatte. ,,We hebben een goed toernooi gespeeld, maar misten in de finale misschien wat geluk. Anders weet ik het ook niet.”

Zijn coach Gerardo Martino vond dat Argentinië het niet had verdiend om te verliezen. ,,We hebben eigenlijk vooral elkaar geneutraliseerd, in plaats van te voetballen. Maar als er één ploeg had moeten winnen dan waren wij het.”

Bron: ad.nl