QN Sport+ Television N.V.

Schippers: Niet in de positie om te zeggen dat ik even voor de winst ga

Na een periode vol rugproblemen loopt Dafne Schippers donderdagavond in Stockholm haar eerste Diamond League-wedstrijd van het seizoen. Snelle tijden kunnen nog niet van haar worden verwacht. ,,Ik moet langzaam in het seizoen groeien”, zegt de 26-jarige sprintster.

Door Pim Bijl

,,Ik kom uit best wel een pittige tijd”, vertelde Schippers op het ingelaste persmoment op Papendal, een aantal uur voordat het vliegtuig haar naar Stockholm zou brengen. Een val van de trap in februari was het begin van een lange periode vol problemen aan haar rug. ,,Daardoor heb ik heel veel trainingsarbeid gemist. In negen weken heb ik slechts één keer in het trainingsblok kunnen zitten en maar twee echte snelheidstrainingen kunnen doen.”

Frustrerend voor een atlete die na haar overgang van Rana Reider naar Bart Bennema weer toe wil groeien naar haar oude niveau, toen ze zeer regelmatig internationale toptijden liep. In plaats van al keihard en zeer gericht te kunnen trainen om te schaven aan haar souplesse en explosiviteit volgde een moeizaam herstel van vrij mysterieuze klachten. ,,Maar het is een kwestie van accepteren. Ik moet het grote plaatje voor ogen houden.”

Want hoe vervelend de voorbije periode ook is geweest, het heilige doel staat pas eind september en begin oktober in de agenda. De wereldkampioenschappen in Doha. Daar verdedigt ze haar titel op de 200 meter en zal ze ook aan de 100 en de 4×100 meter estafette deelnemen. ,,Dat de WK dit jaar later zijn door de hitte daar in de zomer, is voor mij nu een voordeel. Ik moet zorgen dat ik elke wedstrijd een beetje beter en fitter wordt. Het is fijn dat ik nu in elk geval geen pijn meer heb.”

Afgelopen zaterdag liep Schippers haar eerste wedstrijd van het seizoen in de buitenlucht. Maar die test in het Belgische Oordegem noemt ze ‘een wedstrijdje uit de losse pols’. In de Diamond League zal de tegenstand forser zijn en de spanning groter. ,,Ik ben nu niet in de positie om te zeggen dat ik even voor de winst ga. Het kan wel, maar belangrijker is dat we langzaam in het seizoen groeien. We zien de wedstrijden als snelheidsprikkels.” Een van de volgende afspraken is de FBK Games in Hengelo, op 9 juni. ,,Daar heb ik nu al veel zin in. Lopen voor eigen publiek, met zelfs een speciaal vak met allemaal fans voor mij, is speciaal.”

Bron: ad.nl