QN Sport+ Television N.V.

Schöne genomineerd voor mooiste vrije trap in hele CL-historie

De rake vrije trap van Lasse Schöne namens Ajax tegen Real Madrid in het Champions League-seizoen 2018/19 is door de UEFA genomineerd voor de mooiste vrije trap ooit in de geschiedenis van het toernooi. De treffer is daarbij in de race om het allermooiste moment van het toernooi aller tijden te worden.

De inmiddels 35-jarige Deen zorgde op 5 maart 2019 in de achtste finale tegen Real Madrid voor de eindstand (1-4) door een vrije trap vanaf de linkerkant van het veld over de kansloze Thibaut Courtois te krullen. De Amsterdammers reikte dat jaar tot de halve finale van het miljoenenbal, waarin het over twee wedstrijden werd uitgeschakeld door Tottenham Hotspur.

Verkiezing
Naast Schöne’s rake vrije trap zijn enkele andere iconische momenten genomineerd. Men kan onder meer stemmen op het dwarrelschot van Juninho Pernambucano namens Olympique Lyon tegen Bayern München in 2003 en op de rake vuurpijl van Hugo Almeida namens FC Porto op bezoek bij Internazionale in het seizoen 2005/06.

De twee vrije trappen die de meeste stemmen krijgen, gaan door naar een knock-outfase. Uiteindelijk bepaalt het afvalsysteem aan de hand van stemmen welk moment verkozen wordt tot het Ultieme Champions League-moment.

Schöne vertrok in de zomer van 2019 naar het Italiaanse Genoa. Na twee seizoenen in de Serie A te hebben gespeeld, keerde hij vorig jaar terug in Nederland bij SC Heerenveen. Sinds het huidige seizoen speelt Schöne voor NEC.

vi.nl