QN Sport+ Television N.V.

Schorsing Suarez: deze duels loopt hij mis

schorsing suarez

De schorsing van negen wedstrijden voor Luis Suarez vanwege het bijten van Giorgio Chiellini heeft niet alleen invloed op zijn rol bij het Uruguayaanse nationale elftal. Doordat de spits vier maanden lang geen enkele voetbalwedstrijd mag spelen, wordt ook zijn club Liverpool zwaar gedupeerd.

De negen wedstrijden die Suarez in de Premier League mist zijn de minste niet. Hij ontbreekt onder meer tegen Manchester City (23 augustus) en Everton (27) september. Bovendien mist Suarez de eerste drie wedstrijden in de groepsfase van de Champions League en één duel uit de League Cup.

De teller op het aantal duels schorsing van Suarez sinds 2010 komt door de verbanning op 34 wedstrijden te staan. Opmerkelijk is dat Suarez sinds dat jaar geen enkele rode kaart ontving; al zijn straffen werden uitgedeeld op basis van tv-beelden, zoals die van een jaar geleden, toen Suarez voor tien duels werd verbannen voor een hap in de arm van Branislav Ivanovic (arm).

Liverpool zonder Suarez

 
Datum Wedstrijd Competitie
16/08 Liverpool-Southampton Premier League
23/08 Manchester City-Liverpool Premier League
30/08 Tottenham Hotspur-Liverpool Premier League
13/09 Liverpool-Aston Villa Premier League
16-17/09 Groepsduel Champions League
20/09 West Ham United-Liverpool Premier League
27/09 Liverpool-Everton Premier League
30/09-01/10 Groepsduel Champions League
04/10 Liverpool-West Bromwich Albion Premier League
18/10 Queens Park Rangers-Liverpool Premier League
21-22/10 Groepsduel Champions League
25/10 Liverpool-Hull City Premier League

*Suarez mist ook een wedstrijd in de League Cup. De datum van dat duel is nog niet bekend, evenals de tegenstander.

Uruguay zonder Suarez
Namens Uruguay ontbreekt Suarez allereerst in het duel met Colombia van zaterdag, dat plaatsheeft in het kader van de achtste finale van het WK. Ook het mogelijke vervolg van het toernooi gaat aan zijn neus voorbij. Bovendien dreigt de ex-speler van Ajax ook (een deel van) de Copa América van medio 2015 te missen, afhankelijk van hoeveel WK-wedstrijden Uruguay nog speelt en het aantal oefeninterlands dat het land inplant. Op dit moment staat er alleen voor 10 oktober een treffen met Saudi-Arabië gepland.

vi.nl