QN Sport+ Television N.V.

Schreuder spreekt van geweldige kans bij Ajax

In een eerste reactie heeft toekomstig Ajax-trainer Alfred Schreuder aangegeven wat hij verwacht van zijn tweede avontuur in Amsterdam. Een dag na het behalen van het kampioenschapstelde Ajax de coach aan voor het nieuwe seizoen, Schreuder tekent tot medio 2024.

 

Schreuder is momenteel actief in België bij Club Brugge, maar wilde deze kans niet laten lopen. ‘Hoofdtrainer worden bij Ajax is eervol en voor mij een geweldige kans, die ik met beide handen aangrijp’, aldus de opvolger van Erik ten Hag op de clubwebsite. ‘Ik vind het daarnaast ook erg leuk om terug te keren, want in de anderhalf jaar die ik bij Ajax werkte heb ik het enorm naar mijn zin gehad bij de club’, doelt de coach op de periode januari 2018-juni 2019 waarin hij assistent was onder Ten Hag.

 

Er lijkt niet veel te gaan veranderen bij Ajax, blijkt uit de woorden van Schreuder. ‘Ik wil in Amsterdam graag prijzen winnen met een team dat attractief voetbal speelt. Met een goede balans tussen ervaren topspelers en de vele grote talenten.’ Maar de focus gaat eerst op de Belgische titelstrijd. ‘Eerst wil ik met Club Brugge het seizoen succesvol afsluiten. Afscheid nemen met de hoofdprijs, dat is erg belangrijk en ik zal er alles aan doen om dat te bewerkstelligen.’

 

DTSNV

vi.nl