QN Sport+ Television N.V.

Schumacher geniet van eerste punten: ‘Maar Verstappen duwde me twee keer van de baan’

Mick Schumacher heeft in zijn 31e Formule 1-race met een achtste plek zijn eerste punten in de koningsklasse gepakt, en dat hadden er misschien nog wel wat meer dan vier kunnen zijn ook…

Dat stelt de Haas-coureur bij Formula1.com. Want hoewel Schumacher staat te glunderen van zijn eerste puntenfinish, erkent hij desgevraagd dat zijn duel met Max Verstappen aan het eind van de race misschien wel iets te ver ging. Wat betreft de acties van de Nederlander, dan.

“Max duwde me twee keer van de baan af. Dat is zeker iets om naar te kijken”, stelt Schumacher weliswaar met een grijns die hij vanwege die eerste punten niet kan onderdrukken, maar ook een serieuze ondertoon. Met een knipoog: “Misschien zitten er dus nog wat meer punten in.”

Over het algemeen, vervolgt hij: “Ben ik heel blij. We kwamen van ver terug, van de negentiende gridplek. We hadden echter de snelheid om naar voren te komen. Voor het team is het geweldig: twee auto’s in de punten”, verwijst hij naar de tiende stek van teamgenoot Kevin Magnussen.

Je zou denken dat het voor Schumacher zelf ook een opluchting is dat hij zelf van de hatelijke nul af is, zeker nadat hij eerder een paar kansen op punten verloren zag gaan. “Het is vooral goed om alle vragen van de media erover achter me te laten”, zegt hij, “en me nu te concentreren op wat belangrijk is.”

DTSNV

 

 

 

Bron:Formule1.nl