QN Sport+ Television N.V.

Seedorf laat oude tijden herleven in Olympisch Stadion

tromoto nv

Als speler plaveide hij er met Ajax de weg naar winst van de Champions League in 1995, zaterdagavond keert Clarence Seedorf terug in het Olympisch Stadion. Dan vormt de Europese thuisbasis van weleer het podium voor een wedstrijd tussen de BIF All Stars en de Ajax Legends.

Seedorf is voorzitter van de organiserende Black Impact Foundation, een stichting die zich wereldwijd inzet voor sportieve en sociale projecten om inclusiviteit te bevorderen. ‘We staan voor gelijkheid en saamhorigheid’, legt de 87-voudig Oranje-international uit. ‘Het gaat om verbinding tussen mensen en elkaar beter leren kennen. Een voetbalevenement zoals dit is daar heel geschikt voor. Het enthousiasme onder de spelers is geweldig. Er staan straks twee mooie ploegen op het veld.’

De selectie van BIF All Stars bestaat zaterdagavond uit onder meer Dida, Cafú, Claude Makélélé, Sol Campbell, Éric Abidal, Christian Karembeu, Aldair, Edgar Davids, Ryan Babel, Michael Reiziger, George Boateng, Jimmy Floyd Hasselbaink en Nwankwo Kanu. Davids, Reiziger en Kanu waren in de negentiger jaren bij Ajax ploeggenoten van Seedorf tijdens hun zegetocht door Europa.

Ook bij de Ajax Legends komt het huidige RvC-lid van de KNVB ploeggenoten tegen uit die tijd, onder wie Jari Litmanen, Frank de Boer, Winston Bogarde, Sonny Silooy en Kiki Musampa. Daarnaast hebben onder meer Wesley Sneijder, Shota Arveladze, Aron Winter, Richard Witschge, Siem de Jong en Simon Tahamata hun komst toegezegd.

Het betreft de eerste wedstrijd van BIF All Stars, die de wereld gaan rondtrekken voor vergelijkbare evenementen. De opbrengst komt ten goede aan de projecten van de foundation.

Vorige maand kwamen de Ajax Legends ook al in actie, tegen Liverpool.

(VI.nl)