QN Sport+ Television N.V.

Seedorf nu al onder druk?

Voor het eerst verloor Clarence Seedorf een competitieduel met AC Milan en prompt zwelt de storm aan rond de Nederlandse trainer. Volgens de machtige krant La Gazzetta dello Sport plaatsen eigenaar Silvio Berlusconi en de spelers vraagtekens bij de vele wisselingen van de trainer. Nog geen maand na Seedorfs entree is de euforie alweer vervlogen.

Volgens de Italiaanse sportkrant maakt niet alleen eigenaar Silvio Berlusconi zich zorgen over de vele wisselingen van Seedorf, ook de spelersgroep. De Nederlandse coach zou worstelen met zijn spelconcept en zijn speelstijl, waardoor hij het zwalkende AC Milan – tiende in de Serie A – te weinig houvast biedt.

Ten opzichte van het thuisduel met Torino van vorige week (1-1) wijzigde Seedorf zijn elftal tegen Napoli op liefst zeven posities, waaronder zijn complete aanval en middenveld. Keisuke Honda was ziek, maar niet al Seedorfs keuzes waren een gevolg van overmacht. De winteraankopen Michael Essien en Adel Taarabt stonden in Napels in de basis, terwijl hij Ignazio Abate – doorgaans een back – als rechtermiddenvelder posteerde.

Dat leidde niet alleen tot kritiek in de Gazzetta, ook bij tal van analytici op de Italiaanse televisie. ‘Het leek wel of de spelers geen idee hadden wat te doen’, zei voormalig AC Milan-speler Ruben Buriani. ‘Seedorf zou ze wat meer vertrouwen en houvast mogen geven.’ En Massimo Orlando, eveneens oud-speler: ‘Met deze selectie is dit 4-2-4-systeem veel te riskant.’

Dat soort meningen hoort bij de typische Italiaanse mediacultuur, waarin het wemelt van de analisten. Milan werd eerder al uitgeschakeld in het toernooi om de Coppa Italia, maar Seedorf verloor zaterdag feitelijk pas zijn eerste van vier competitiewedstrijden. ‘Dit was een tegenvaller, maar ik heb ook positieve dingen gezien’, zei de trainer zelf.

Bron: AD.nl