QN Sport+ Television N.V.

Sergio Ramos reageert op pijnlijke EK-afwezigheid: ‘Ik zal juichen als een fan’

Pijnlijk en lastig, maar ook verstandig. Zo noemt Sergio Ramos (35) het feit dat hij niet in de EK-selectie van Spanje zit. De ervaren verdediger van Real Madrid is simpelweg niet fit genoeg, zo voelt hij zelf ook.

De Spaanse EK-selectie werd maandagmiddag gepubliceerd, en dat was een opvallende. De groep van bondscoach Luis Enrique bestaat uit 24 spelers, terwijl alle deelnemende landen 26 spelers mogen selecteren. Het maakt de afwezigheid van icoon Ramos nóg opvallender. ‘Hij heeft al sinds januari niet op een normaal niveau kunnen strijden’, verwees Luis Enrique in zijn uitleg naar de fysieke problemen van zijn aanvoerder. ‘Ik heb hem gisteravond gebeld en hem medegedeeld dat hij niet op de lijst staat. Het was zwaar en moeilijk, maar dit is het beste voor het team.’

Inmiddels heeft ook Ramos zelf gereageerd. ‘Na een paar zware maanden en een vreemd, ongekend seizoen, is het tijd voor het EK’, zo begint hij op Twitter. ‘Ik heb iedere dag gevochten en gewerkt, met heel mijn lichaam en ziel, om honderd procent fit te worden voor Real Madrid en Spanje. Maar dingen lopen niet altijd zoals we graag zouden willen’, erkent hij.

 

Pijnlijk
En dus kan Ramos niet anders dan accepteren dat hij niet is opgeroepen. ‘Het doet pijn dat ik mijn team niet meer heb kunnen helpen en dat ik niet voor Spanje kan spelen, maar op dit moment is het beter om rust te nemen. Zo kan ik volledig herstellen en volgend seizoen terugkeren op mijn oude niveau. Het is pijnlijk om je land niet te kunnen vertegenwoordigen, maar ik moet eerlijk en oprecht zijn. Ik wens mijn teamgenoten het beste en ik hoop dat we een schitterend EK gaan beleven. En ik zal thuis juichen, als een fan.’

In de groepsfase stuit de formatie van Luis Enrique op Zweden (14 juni), Polen (19 juni) en Slowakije (23 juni). La Selección werkt al zijn eersterondeduels af in Sevilla, in La Cartuja.

vi.nl