QN Sport+ Television N.V.

Shaquille Cairo behoedt Robinhood van nederlaag

De 8ste finale van de Concacaf League is redelijk tot goed begonnen voor sv Robinhood; in het Andre Kamperveen stadion eindigde de wedstrijd  tegen Independiente na een 0 – 0 score bij de rust in een 1 – 1 score.

De 1ste minuten van de wedstrijd waren al gelijk een waarschuwing voor Robinhood ten aanzien van de individuele techniek van de tegenstander; ook in de lucht oogden ze heel sterk en was er een licht fysiek overwicht merkbaar.

Toch zou de 1ste kans voor Robinhood vallen; Ayad Godlieb draaide fraai weg van zijn tegenstander en legde haarzuiver af op de inlopende Rosebel; deze was niet zorgvuldig in de afronding.

De roodgroenen kregen wat beter grip op de wedstrijd, maar Independiente bleef dreigender aan de bal. De enkele aanvallen van de thuisploeg gingen veelal over links; in het centrum kwam Fer maar weinig aan voetballen toe.

Toch kreeg laatstgenoemde na een ruin half uur spelen de  droomkans waar elke spits op hoopt; Na goed voorwerk van Rosebel kreeg Fer het leder panklaar in de voeten, maar koos ervoor eerst aan te nemen; de techniek liet veel te wensen over.

Maar er zouden nog meer kansen vallen voor Robinhood; zowel Helstone als Dalfour misten zekerheid in hun actie. Ook voor het doel van Kohinor bleven er benauwde momenten vallen; gelukkig voor de roodgroene formatie dat de tegenstanders het vizier ook niet op scherp hadden.

In de 2de helft probeerde Independiente al vroeg de druk hoog te leggen. Een totaal verkeerde terugspeelbal bracht de Surinaamse landskampioen bijna in de problemen; sluitpost Kohinor verwerkte de inzet tot hoekschop. Ook Welles kwam vervolgens heel goed weg na slordig vooruit tikken van de bal.

Robinhood coach Godeken bracht heel snel achter elkaar 2 reserves binnen het veld; Shaquille Cairo en Jamilio Rigters kwamen erin voor respectievelijk Fer en Godlieb die het niet meer belopen konden. De ingekomen spelers leken direkt een positieve invloed te hebben in aanvallend opzicht.

Met nog een minuut of 15 beging Kohinor een eventueel onnodige overtreding binnen de 16 meter zone en arbiter Ricangel de Leca wees onverbiddelijk naar de witte stip; Jose Fajardo stuurde de keeper de mist in; 1 – 0 voor Independiente.

Robinhood bleef rustig voetballen en kwam alsmaar dichterbij de gelijkmaker middels een paar goed voorgetrokken ballen. Toch zou de 1 – 1 vallen; de uitmuntend ingevallen Rigters viel aan over links om laag en hard te trappen op doel; de niet voldoende gepareerde bal werd gelijk op de sloffen genomen door de jonge Cairo; 1 – 1. Gescoord werd er na dit doelpunt niet meer.

De return wordt gespeeld op dinsdag 27 November in Panama.