QN Sport+ Television N.V.

Siem de Jong ziet Amerikaans avontuur nu al ten einde komen

Siem de Jong vertrekt na negen maanden alweer bij FC Cincinnati. De aanvallende middenvelder, met een contract tot 31 december 2020 bij de club uit de Major League Soccer, heeft maandag via Instagram zelf zijn vertrek aangekondigd. Naar verluidt krijgt hij geen nieuw contract aangeboden. De Jong werd in februari van dit jaar gepresenteerd als aanwinst van het elftal van trainer Jaap Stam.

“Het was een moeizaam jaar, al is het niet echt gepast om daar in 2020 over te klagen”, zo schrijft De Jong maandag op zijn Instagram-pagina. “Ik zal de mensen met wie ik bij deze club heb gewerkt niet vergeten. Hartelijk bedankt voor alles en het allerbeste voor de toekomst!” De 31-jarige De Jong kwam mede door de aanhoudende coronacrisis tot slechts zestien wedstrijden in het shirt van FC Cincinnati.

De Jong kwam vorige week voor het laatst in actie voor FC Cincinnati, in het met 2-1 verloren duel met Inter Miami FC. De formatie van Stam eindigde onderaan in de Eastern Conference en plaatste zich derhalve niet voor de play-offs om het kampioenschap in de Major League Soccer. Hierdoor komt er een vroegtijdig einde aan de samenwerking tussen de Amerikaanse club en De Jong.

Het is nog niet bekend of De Jong op korte termijn terugkeert naar Nederland. De aanvallende middenvelder kwam eerder in zijn loopbaan uit voor Ajax, PSV, Newcastle United en Sydney FC. Het lijkt erop dat landgenoten Maikel van der Werff en Jürgen Locadia, allebei met een contract tot 31 december 2021, FC Cincinnati voorlopig trouw blijven.

Voetbalzone.nl