QN Sport+ Television N.V.

Sifan Hassan stopt samenwerking met trainer Hoedt

Sifan Hassan werkt niet langer samen met trainer Honoré Hoedt. Dat maakt Hoedt woensdagochtend op Twitter bekend.

“Onze bijzondere en succesvolle samenwerking is vandaag beëindigd. Sifan gaat langdurig in het buitenland trainen….”, twittert de atletiekcoach.

Hassan, die in 1993 in Ethiopië geboren werd, woont sinds 2008 in Nederland.  Eind 2011 werd ze ontdekt door Hoedt, die de begeleiding van de middenlangeafstandsloopster op zich nam.

Hassan werd in 2014 Europees kampioene op de 1500 meter. Op diezelfde afstand werd ze Europees indoorkampioene in 2015 en derde bij de WK van dat jaar in Peking.

Dit jaar pakte ze de wereldtitel indoor in Portland. Mede door een blessure liepen de Olympische Spelen van Rio de Janeiro uit op een teleurstelling. Hassan eindigde als vijfde op de 1500 meter.

Op de Olympische Spelen werd ze vijfde op die afstand. Op de 800 meter kwam Hassan niet verder dan de series.

“Honoré is een hele goede coach en we hebben samen een grote ontwikkeling doorgemaakt. Hij heeft mij naar de wereldtop toe getraind”, laat Hassan via haar management GSC weten..

“Ik heb nagedacht over de weg die ik moet volgen om op de Olympische Spelen vanTokio in 2020 voor de gouden medaille te strijden. Daarbij is het onvermijdelijk dat ik soms moeilijke beslissingen moet nemen.”

“Ik heb de afgelopen jaren alles in het teken van mijn sport gesteld en wil dat voor de komende jaren opnieuw doen, maar er zijn ook veranderingen nodig.”

De twee zijn in goed overleg uit elkaar gegaan. Hoedt: ”Het is jammer dat we de successen niet samen kunnen vervolgen.”

“Ik respecteer haar keuze, maar ben ervan overtuigd dat het huidige ‘Team Sifan’ het beste van twee werelden bood: Nederlandse expertise en Afrikaanse genen en hoogtestages.”

Hassan kreeg dit voorjaar te maken met een dijbeenblessure. ”De afgelopen vier maanden hebben we extreem intensief gewerkt om de puzzelstukjes op zijn plek te krijgen. De tijd was te kort voor goud”, aldus Hoedt.