QN Sport+ Television N.V.

Slowakije helemaal terug na zege

Slowakije is weer helemaal terug in groep B. De formatie van bondscoach Jan Kozak verloor het eerste duel teleurstellend van Wales, maar rechtte tegen Rusland overtuigend de rug: 2-1.

 Kozak had geen halve maatregelen genomen voor het duel in Lille. Drie spelers uit de basisformatie van zaterdag werden geslachtofferd, ten faveure van onder meer Ondrej Duda. De aanvaller van Legia Warschau kwam tegen Wales als invaller binnen een minuut tot scoren, en zag dat beloond met een basisplek tegen Rusland.

Waarschuwing

Marek Hamsik gaf na tien minuten een eerste waarschuwing af, door van de rand van het strafschopgebied een vlammend schot los te laten, dat net over vloog. Halverwege de eerste helft liete ook de Russen zich zien. Artem Dzyuba was koppend dichtbij de openingsgoal, en oud-Feyenoorder Fedor Smolov schoot rakelings naast.

Klasse Hamsik

Na ruim een half uur zorgde Vladimir Weiss voor de bevrijdende goal voor Slowakije. Knap gelanceerd door Hamsik schudde de buitenspelers twee verdedigers af en schoot in de verre hoek raak. En daarmee was het leed nog niet geleden voor de Russen in de eerste helft.

Klasse Hamsik

Na ruim een half uur zorgde Vladimir Weiss voor de bevrijdende goal voor Slowakije. Knap gelanceerd door Hamsik schudde de buitenspelers twee verdedigers af en schoot in de verre hoek raak. En daarmee was het leed nog niet geleden voor de Russen in de eerste helft. In de slotminuut etaleerde Hamsik wederom zijn klasse en schoot hij met een prachtige krul via de paal raak .

Ook na rust was het eerste gevaar weer voor de Slowaken, maar de Russen bleven in leven omdat doelman Igor Akinfeev goed optrad bij een schot van Robert Mak. Halverwege de tweede helft kreeg Smolov een grote kans op 2-1, maar zijn schot smoorde in de doelmond. De rebound van Denis Glushakov verdween naast.

Spanning terug

Diezelfde Glushakov bracht tien minuten voor tijd de spanning in Lille helemaal terug, door koppend de aansluitingstreffer te maken, maar eenzelfde wonderbaarlijke ontsnapping als tegen de Engelsen kon Rusland ditmaal niet bewerkstelligen.

Bron: Telesport