QN Sport+ Television N.V.

Sluwe Wolff beraamt strategische plannetjes: ‘Twee auto’s achter Max, dat biedt kansen’

‘Red Bull-land’, dat is de Hungaroring volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff. Toch is de strijd zeker nog niet gestreden, met zijn coureurs Valtteri Bottas en Lewis Hamilton startend achter polesitter Max Verstappen. “Dat we twee auto’s achter Max hebben, biedt misschien kansen qua strategie.”

De cijfers staven het niet helemaal – met Mercedes en Ferrari samen goed voor de laatste vier overwinning in Boedapest, en de laatste Hongaarse Red Bull-zege die van 2014 dateert – maar volgens Wolff is de Hungaroring dus Red Bull-territorium. Die stelling werd zaterdagmiddag in elk geval onderstreep, met Max Verstappen die de beide Mercedessen te snel af was en zijn eerste poleposition pakte.

“We zaten in de buurt, maar waren simpelweg niet snel genoeg”, resumeert Wolff in gesprek met Motorsport-Total. “Ik dacht dat we misschien de snelste auto zouden hebben, maar dat bleek de Red Bull in handen van Verstappen.”

Van enige ergernis is dus wel sprake, maar Wolff ziet zoals gezegd nog altijd kansen voor de race, ondanks dat inhalen ‘ontzettend lastig’ is op de Hongaarse omloop. “We hebben echter twee auto’s achter Max staan, wat misschien kansen biedt qua strategie”, zinspeelt hij erop dat Mercedes een gokje kan wagen, of de strategie kan splitsen. Veel hangt echter ook van de start af. “Als we daar een plek winnen, is alles weer mogelijk.”

 

 

Bron: Formule1.nl