QN Sport+ Television N.V.

Smart zorgt voor schrik en opwinding, maar Heat wint in Boston

Het is het Miami Heat van coach Erik Spoelstra opnieuw gelukt de leiding in de best-of-seven-series tegen de Celtics te nemen.

NBA-grootheid van de Celtics Marcus Smart ging in dit duel lelijk door zijn enkel. Door het hele stadion ging een golf van ongeloof, maar Smart kwam na een blessurebehandeling toch terug op het veld en maakte direct een driepunter. Ondanks zijn terugkeer won Miami Heat Game 3 van de finals in de Eastern Conference met 103-109.

Enkelblessure
Het was voor de bijna twintigduizend fans van Boston Celtics in TD Garden schrikken toen Smart door zijn enkel ging. Hij moest vlak na rust van het veld, maar na een behandeling in de kleedkamer keerde hij toch terug. Hij nam zelfs direct een driepunter voor zijn rekening.

Bam Adebayo
Man van de wedstrijd aan de kant van Heat was Bam Adebayo: hij nam 31 punten voor zijn rekening. Heat begon goed aan de wedstrijd en liet dat goede spel snel in de tussenstand uitdrukken. Verdedigend liet Boston Celtics het vannacht af en toe behoorlijk liggen.

DTSNV

Uitblinker aan de kant van de Celtics in de vorige twee duels, Jayson Tatum, lukte het vannacht niet om zijn stempel te drukken. Hij kwam maar tot tien punten en dat is – gezien zijn status en de geweldige wedstrijden die hij dit seizoen speelde – matig.

 

 

Bron:Espn.nl