QN Sport+ Television N.V.

Snelle overschakeling De Arend bezorgt Yellow Birds koppijn

PARAMARIBO – “Ik ben blij dat we weer kunnen basketballen.” Dat is de reactie van Wilfred Zeefuik nadat De Arend rivaal Yellow Birds dinsdagavond in de Ismay van Wilgen Sporthal met 81-59 op haar broek gaf. De ruststand van de partij in het SBA-toernooi 2022 “Mek a basketbal dribbel baka” was nog 37-37. Yellow Birds begon fris en opende de score na 24 seconden na een succesvolle actie van Keatan Weibolt. De eerste quarter werd afgesloten met 15-8.

De ploeg uit Frimangron nam haar eerste voorsprong na een threepointer van Sven Toyo met nog 3.22 minuten in het tweede kwart (28-26) voordat de rust met een gelijke stand werd ingegaan. Patrick Chesron gaf aan het begin van de derde tien minuten de aanzet voor een 18-9 run. Yellow Birds had duidelijk geen antwoord op de snelle overschakeling van de opponent. Los van dat de verdediging te wensen overliet, had de ploeg uit Zorg en Hoop ook conditieproblemen. De Arend daarentegen speelde vrij uit en domineerde in de bucket qua rebounds en het maken van punten.

 

“We hadden een trage start, omdat mijn spelers zaken aan het uittesten waren”, meent Zeefuik. “Ze moesten het tempo opvoeren, omdat we meer op snelheid hebben getraind.” De verdediging is naar zeggen van de De Arend-coach nog niet wat het wezen moet. “We hebben wat de aanval betreft wel een redelijke doelpercentage.”

 

Tegenhanger Marciano Zalman is van mening dat het verlies te verwachten was. “We hebben onder andere helemaal niet getraind en moeten het meer hebben van eersteklasse spelers.” Het toernooi is bedoeld als oppepper na bijkans twee jaren niet gebasketbald te hebben en daarnaast mogen alleen gevaccineerden meedoen. Veel van zijn spelers zijn niet gevaccineerd. “Het was verwachtbaar dat we naar het einde toe fysiek steeds minder zouden spelen en conditioneel niet in staat zouden zijn De Arend bij te benen. Niet dat ik anders had verwacht”, aldus de Yellow Birds-oefenmeester.

Clarence Rozenblad werd bij De Arend topscorer met zeventien punten, gevolgd door Enzo Zeefuik en Sven Toyo met respectievelijk twaalf om elf punten. Zyad Franchie noteerde negentien punten voor Yellow Birds, terwijl Chaief Wielingen elf had.

 

DTSNV

In de andere ontmoeting won CLD het broederlijk onder onsje met 112-69 van CLD Interfarm. Rosario Kwasiba leidde de ‘jongelingen’ met 21 punten. Dion Baarn en Angelo Hyslop droegen zeventien om twaalf punten bij. Bij CLD Interfarm werd Earl Sabajo topscorer met 35 punten, terwijl Lloyd Wekker met tien eindigde.

Dwtonline.com