QN Sport+ Television N.V.

Snelste tijd Max Verstappen na eerste testochtend in Bahrein

Max Verstappen heeft zijn eerste testuren in de nieuwe auto van Red Bull achter de rug. Woensdagochtend vroeg kroop de Nederlandse wereldkampioen in Sakhir achter het stuur van de RB20. Verstappen reed op Bahrain International Circuit 66 rondjes in de ochtendsessie.

 Verstappen was de enige coureur die onder de 1.33 dook. Zijn snelste ronde was 1.32,548. Charles Leclerc was bijna 0,7 langzamer en hij kwam tot 1.33,247. Leclerc noteerde 64 rondjes. Fernando Alonso noteerde in zijn Aston Martin de derde tijd: 1.33,385. De 42-jarige Alonso kwam tot 77 rondes, het meest van iedereen die in actie kwam .Red Bull presenteerde vorige week de RB20, een auto die een verbeterde versie moet zijn van de wagen waarin Verstappen vorig jaar het veld domineerde met negentien overwinningen.

De twintig coureurs krijgen behalve woensdag ook donderdag en vrijdag de gelegenheid om hun nieuwe auto’s uit te proberen. Mercedes en Ferrari hebben hun ontwerp flink aangepast, maar ook Red Bull heeft op aerodynamisch vlak veranderingen doorgevoerd.

 

De RB20 wordt in gereedheid gebracht voor de eerste testdag.

Elke testdag start om 08.00 uur Nederlandse tijd en eindigt om 17.00 uur, onderbroken door een lunchpauze van één uur. Verstappen stapt ook donderdagmiddag nog in. Donderdagochtend en de gehele vrijdag is het de beurt aan teamgenoot Sergio Pérez.

Teambaas Christian Horner (l.) en Max Verstappen in gesprek met teamleden van Red Bull Racing.

telesport

tromoto nv