QN Sport+ Television N.V.

SNL zegeviert in doelpuntrijke wedstrijd.

SVB

Het is gisteravond aan de ploeg van SNL gelukt ook Boskamp aan haar zegekar te binden. Voor redelijk opgekomen publiek won SNL in het Essed stadion met een 5 – 3 score van de Saramaccaners. Zonder de geschorste Fabian Lijkwan kwam de militairenploeg in de tweede minuut tot scoren. Het was Sergio Darson die regelmatig scoort voor zijn club. Tien minuten later trok Leandro Sampake de stand alweer gelijk; 1 – 1. De wedstrijd kreeg steeds meer vaart en SNL begon onder aanvoering van Jurmen Vallei de druk op te voeren. In de 23 ste minuut werd de bal op onbegrijpelijke wijze het eigen doel ingeshoten door Boskamp – verdediger Orveo Pinas en bracht zo zijn tegenstander weer op voorsprong; 2 – 1. De problemen werden alleen maar groter toen Giliano Wijngaarde in de 36 ste minuut uit een counter de 3 – 1 maakte voor SNL. Een minuut later deed Clyde Riedewald iets terug voor Boskamp; door een miscommunicatie in de defensie van SNL kon de topscorer van de competitie in alle rust aannemen en afronden. Met deze score werd er gerust. In de tweede helft zouden zaken niet beter verlopen bij Boskamp. Clyde Riedewald kreeg te weinig ondersteuning in de aanval waardoor SNL weinig moeite had met het verdedigen en de ploeg kon zelfs op zoek naar meer doelpunten. Eerst werd Donovan Loswijk in de 62 ste minuut goed vrij gespeeld om vervolgens de 4 – 2 te scoren en tien minuten later pakte ook Ronald Ida zijn doelpunt mee door een blunder in de verdediging af te straffen en vervolgens keurig af te ronden. In de slotfase deed Theodorus Sijpenhof nog iets terug voor Boskamp en bepaalde zo de eindstand op 5 – 3 voor SNL. Door deze overwinning passeert SNL de ploeg van WBC op de standenlijst en komt op de vierde plaats. De druk ligt nu bij WBC die zaterdag uit komt tegen Excelsior.