QN Sport+ Television N.V.

Spanje uitgeschakeld op WK

spanje basketbal

De basketballers van Spanje zijn op het WK in eigen land verrassend uitgeschakeld in de kwartfinales. Frankrijk trakteerde de gastheer op een pijnlijke nederlaag: 65-52. De Spanjaarden hadden hun noorderburen in de groepsfase nog met 24 punten verschil verslagen, hadden al hun zes voorgaande wedstrijden gedomineerd en leken als enige land in staat de Verenigde Staten, de verwachte tegenstander in de finale, serieus tegenstand te kunnen bieden.

Droomstart Fransen

Regerend Europees kampioen Frankrijk kende een droomstart (9-0). Spanje kwam weliswaar vlot langszij, maar stond pas bij aanvang van het laatste kwart voor het eerst voor (43-42). De Fransen hielden het hoofd daarin koel, terwijl bij Spanje (wereldkampioen in 2006) nagenoeg alles verkeerd ging. Frankrijk troefde de gastheer vooral onder het bord af (50 rebounds om slechts 28). Boris Diaw en Thomas Heurtel deden de Spanjaarden in het slotkwart pijn met driepunters.

Frankrijk ontmoet Servië

Servië klopte eerder op de avond Brazilië (84-56) en is de volgende opponent van Frankrijk. Na een gelijkopgaande eerste helft (37-32), walsten de Serviërs in het derde kwart over Brazilië heen (29-12), waarna het Zuid-Amerikaanse verzet gebroken. Milos Teodosic was met 25 punten de grote man bij Servië.

Halve finales

Donderdag 11 september, 16.00 uur:
Verenigde Staten-Litouwen

Vrijdag 12 september, 17.00 uur:
Servië-Frankrijk