QN Sport+ Television N.V.

Sportfanaat Eric Declerq verlaat het tijdelijke voor het eeuwige

Suriname heeft op woensdag 13 oktober 2021 een bijzonder mens verloren; Eric Declerq is overleden op 75 – jarige leeftijd. In de surinaamse gemeenschap stond Declerq voornamelijk bekend om zijn fantastische worstelkunsten, die hem ooit ook tot surinaams worstelkampioen kroonden. Zo was hij ook de enige die de legendarische Nini Harpal met veel overtuiging versloeg.

Declerq heeft het gepresteerd in het jaarbuspaviljoen te vechten met toen malig wereldkampioen Wim Ruska over 3 ronden en een remise uit de strijd te slepen; hij is ook sparringpartner geweest voor Anton Gesink toen de Boloe Brothers in Suriname waren.

 

Niet alleen in de worstelsport heeft de oud-atleet zich onderscheiden; de oud – militair werd in zijn leven ook nog kampioen op atletiek onderdelen als discuswerpen en kogelstoten, judo en schoonspringen. Ook in de bodybuidingsport werd hij gekroond tot kampioen.

Andere opvallende prestaties waren het kampioen worden in het nederlands leger met granaat werpen en een record neer te zetten door binnen drie en een halve dag te de afstand Paramaribo – Nw.Nickerie afgelegd te hebben.

Eric Declerq was de zwager van Jerry en Ralph van Keeken; inmiddels ( vorig jaar) is van de broers Ralph reeds overleden, terwijl een maand daarvoor de oud-worstelkampioen weduwnaar werd met het overlijden van zijn echtgenote Marleen. Vorig week liet ook zijn dochter Afra het leven.