QN Sport+ Television N.V.

‘Sportief gebaar’ Trump na golfzege VS

President Donald Trump heeft de overwinning van de Amerikaanse golfers in de strijd om de Presidents Cup opgedragen aan de orkaanslachtoffers in Puerto Rico.

Trump, een groot golfliefhebber, was naar Liberty National in Jersey City (New Jersey) gekomen om de prijs uit te reiken aan zijn landgenoten. Niet eerder deed een zittende president van de Verenigde Staten dat.

Trump had afgelopen week fel uitgehaald naar de autoriteiten op Puerto Rico, die volgens hem veel te weinig doen om het eiland weer op te bouwen na de verwoestende orkaan Maria. Het kwam Trump zelf ook op kritiek te staan, omdat de hulpverlening van Amerikanen bij lange na niet genoeg zou zijn.

“Ik wil deze trofee opdragen aan alle mensen op Puerto Rico en in Florida en Texas. Het is verschrikkelijk wat ze moeten doorstaan, maar we hebben het onder controle”, zei Trump, toen hij de Presidents Cup uitreikte aan teamcaptain Steven Stricker. De Amerikanen versloegen een internationaal golfteam met spelers uit de rest van de wereld, behalve Europa, met 19-11.

Telesport