QN Sport+ Television N.V.

Sporting Portugal eert Cristiano Ronaldo met mooi gebaar

De jeugdopleiding van Sporting Portugal en het bijbehorende complex in de hoofdstad van Portugal zal voortaan de naam Academia Cristiano Ronaldo dragen. De superster kwam als twaalfjarige bij Sporting terecht en is veruit de bekendste voetballer die ooit voor de club heeft gespeeld.

Ronaldo voegde zich in 1997 bij de jeugd van Sporting en maakte vijf jaar later zijn debuut in de hoofdmacht. De superster, momenteel uitkomend voor Juventus, bleef slechts een jaar in Portugal. Hij werd in 2003 opgepikt door het Manchester United van Sir Alex Ferguson.

Sporting hoopt dat door deze actie meerdere talenten uit de jeugdopleiding geïnspireerd raken. ‘Ter ere van de beste Portugese voetballer aller tijden, de beste ter wereld, wil Sporting de naam van het grootste symbool ooit gevormd in Lissabon vereeuwigen’, staat in het clubstatement.

De officiële opening van de Academia Cristiano Ronaldo zal in de toekomst plaatsvinden, door de coronacrisis is het nog niet toegestaan om een grote bijeenkomst te houden.

vi.nl