QN Sport+ Television N.V.

Sportzaken en SAB verzorgen basiscursus atletiek

PARAMARIBO – Bij de Surinaamse Atletiekbond (SAB) en het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport wordt ernaar gestreefd om landelijk het niveau van de atletieksport op te krikken. Daarbij is het opleiden van coaches erg belangrijk. Maandag werd op het Willebrod Axwijk Sportcentrum gestart met een basiscursus die tot en met 22 december duurt en waaraan zeventien sportleiders van Sportzaken en drie community workers van Yellow Birds Para deelnemen. De opleiding wordt verzorgd door de Cubaanse atletiekcoach Oriol Hernandez.

Sportdirecteur Gordon Touw Ngie Tjouw is erg blij met deze stap en benadrukt dat de cursus niet alleen in Paramaribo zal worden gehouden. Hij wijst erop dat decentralisatie van de sport één van de beleidsdoelen van het ministerie is. “Deze cursus zullen wij landelijk verzorgen, zodat alle sportleiders in de verschillende buurten basis atletiekoefeningen en -trainingen kunnen verzorgen”, geeft hij aan.

De directeur is erg ingenomen met de gedrevenheid waarmee zijn team samen met de SAB en initiatiefnemer Oriol Hernandez aan het project werken. Bij de Yellow Birds-afdeling Para wordt deze kans met beide handen aangegrepen. Oprichter Felicia Tilborg zegt dat de cursus een goede gelegenheid is om kader te kweken voor het district. “Ondanks de pandemie blijven wij actief met de jongeren en dat werpt nu al zijn vruchten af”, stelt Tilborg, die een jaar geleden met de atletiekvereniging begon. De cursus zal ervoor zorgen dat het kader wordt versterkt of gekweekt. “Als coach ben ik blij met deze kans en hulp aangeboden om de ontwikkeling op atletiekgebied in het district Para te bevorderen.”

Dwtonline.com