QN Sport+ Television N.V.

Spurs stoot Arsenal van vierde plaats dankzij discutabele strafschop

Tottenham Hotspur heeft zondagmiddag opnieuw goede zaken gedaan in de strijd om Champions League-voetbal. Een discutabele penalty was tegen Burnley genoeg voor de ploeg van manager Antonio Conte om Arsenal van de vierde plek te stoten.

 

Spurs deed aartsrivaal Arsenal donderdag in de derby al pijn (3-0) en kon zondagmiddag bij een zege op Burnley de vierde plek overnemen van de stadgenoot, die maandagavond op bezoek gaat bij Newcastle United. Makkelijk ging dat echter niet tegen de tegen degradatie strijdende ploeg van Wout Weghorst, die het met een rol als invaller moest doen.

Burnley hield de gelederen namelijk goed gesloten en kwam er af en toe ook gevaarlijk uit. Vlak voor rust kreeg Tottenham dan toch een uitgelezen kans om de ban te breken. Ashley Barnes kreeg de bal van dichtbij tegen zijn arm en na lang VAR-beraad legde scheidsrechter Kevin Friend de bal op de stip. Harry Kane schoot vanaf elf meter feilloos raak.

 

DTSNV

Verder dan dat kwam Spurs niet, al dook Heung-Min Son nog enkele keren gevaarlijk op voor de prima keepende Nick Pope. Burnley raakte via Barnes nog de paal en kwam bij standaardsituaties via Nathan Collins en Kevin Long eveneens dicht bij de gelijkmaker, maar die bleef ook na het inbrengen van Weghorst uit. Degradatie blijft daardoor op de loer liggen.

vi.nl