QN Sport+ Television N.V.

Sr.Sportjournalist Q.Nagessersing: “Als Surinamer achter sv Robinhood staan”

“Geen strijd geen kroon”, luidt de slogan van landskampioen Robinhood nog altijd; de ploeg heeft inderdaad conform de slogan heel veel strijd geleverd om tot de finale te gereiken, maar zal nog 90 minuten lang hard er tegenaan moeten om ook de kroon in bezit te krijgen.

Quaraisy Nagessersing denkt dat de kansen op de eindzege zeker aanwezig zijn; de manier waarop de ploeg is gegroeid in het toernooi, de vechtlust en er is heel veel kwaliteit in huis. Ook de balcirculatie verloopt prima, al mag het van tijd tot tijd wat sneller. Een van de belangrijke dingen waar Robinhood hem van heeft overtuigd, is dat er ook van de 2de lijn uit gescoord kan worden. Met deze uitspraak wijst hij terug op de weergaloze doelpunten van Abraham Graves en Lucas Cirilo da Costa.

Van Stefano Rijssel zegt Nagessersing dat deze speler altijd goed speelt en keihard werkt. Als enige man met zoveel ervaring binnen de selectie verwacht hij wederom dat deze morgenavond een sterke beurt maakt tegen de Fransen.

Tenslotte voegt hij eraan toe dat in 2 finales op een rij een Surinaamse ploeg erbij zit; dat geeft ook aan waar Suriname momenteel op clubniveau zit. De senior-sportjournalist zou het mooi vinden als Robinhood na de 1ste ontmoeting verloren te hebben, de 2de juist wel te winnen. Vorig jaar versloeg Intermoengotapoe Franciscain namelijk in de groepsfase, maar moest juist in de finale het onderspit delven tegen de Fransen.