QN Sport+ Television N.V.

St. Juste gaat door naderende toptransfer de Champions League in

Jeremiah St. Juste staat voor een prachtige volgende stap in zijn loopbaan. De verdediger van FSV Mainz 05 is momenteel in Portugal, voor een aanstaande transfer naar Sporting. Met die club gaat hij komend seizoen de Champions League in.

 

St. Juste is bezig aan zijn derde seizoen bij Mainz, dat de inmiddels 25-jarige verdediger in de zomer van 2019 overnam van Feyenoord. De voormalig jeugdinternational was in zijn eerste twee seizoenen in Duitsland een vaste basisspeler. In het lopende seizoen zou hij dat ook zijn, ware het niet dat St. Juste veel last had van een schouderblessure. Daardoor kon hij slechts in acht competitiewedstrijden van Mainz meedoen.

St. Juste heeft in Duitsland nog een contract voor één jaar, dat zal worden afgekocht door Sporting. De nummer twee van de Portugese Primeira Liga betaalt naar verluidt een kleine tien miljoen euro voor de verdediger. Voor St. Juste ligt in Lissabon een meerjarig contract klaar. De mandekker is maandag met zijn management in Lissabon gearriveerd om de laatste plooien recht te strijken.

DTSNV

Sporting is reeds zeker van de tweede plek in de Portugese competitie, achter kampioen FC Porto. Dat betekent dat de manschappen van Rúben Amorim volgend seizoen weer van de partij zullen zijn in de Champions League. St. Juste kwam in het seizoen 2017/18 namens Feyenoord al tot vijf duels in het miljardenbal.

vi.nl