QN Sport+ Television N.V.

St.Vincent & The Grenadines volgende horde voor Natio

De nationale selectie van Suriname is vrij goed bezig geweest onder Dean Gorre de afgelopen tijd; zeer merkwaardig was de 6 – 0 zege op het op papier veel sterkere Nicaragua. Suriname heeft momenteel de volle buit uit 2 gespeelde wedstrijden en is ook nog met een fantastisch doelsaldo (8 voor, 1 tegen) de koploper in groep 4 van league B.

De kunst is uiteindelijk om deze prestaties aan te houden en dat betekent natuurlijk huiswerk voor Gorre, die aan zijn 2de termijn als bondscoach bezig is. Gezien het land helder zicht heeft op de qualificatie voor de Gold Cup 2021 en promotie naar league A, kan dit natuurlijk een extra druk met zich mee brengen.

In gesprek met de oud-voetballer van ondere andere Feyenoord, Ajax en FC Groningen, geeft deze aan dat de voorbereidingen zo goed als vlot verlopen;volgens hem traint de selectie zoals professionals dat doen en het enige dat tegen valt is dat vanwege het stil liggen van de competitie er een beetje gebrek aan wedstrijdritme is. Ten aanzien van Gleofilo Vlijter zegt hij dat deze goed terug is gekomen uit Cyprus en de trainingen al 2 dagen weer bijwoont. Het zou raar moeten zijn als hij Vlijter buiten de basis laat. Over de tegenstander van vrijdag en maandag weet de bondscoach te vertellen dat het om een goed georganiseerde en gediciplineerde ploeg gaat; de spelers zijn bovendien fysiek sterk en er lopen een paar goede aanvaller rond voorin. Al met al denkt Gorre dat de kijker een hele interessante wedstrijd voorgeschoteld krijgt.

Statistisch gezien maakt Suriname een redelijk tot goede kans om een overwinning te behalen op de tegenstander; uit de 8 onderlinge confrontaties heeft Suriname 3 keer weten te winnen, de tegenstander 3 en tot 2 keer toe is er gelijk gespeeld. Erbij moet vermeld worden dat Suriname de 3 laatste ontmoetingen in winst heeft omgezet.  De laatste nederlaag dateert uit 1992, terwijl de laatste overwinning op 4 juni 2016 was.