QN Sport+ Television N.V.

Stadion Sao Paulo op tijd klaar volgens Blatter

Joseph Blatter, de voorzitter van de Wereldvoetbalbond FIFA, heeft bevestigd dat het voetbalstadion van Sao Paulo wel degelijk op tijd klaar is voor het WK voetbal in Brazilië. De Arena de Sao Paulo is op 12 juni gastheer van de openingswedstrijd van het WK tussen Brazilië en Kroatië.

‘Het probleem van het stadion in Sao Paulo is opgelost, we kunnen er de openingswedstrijd spelen’, aldus Blatter tijdens de UEFA-conferentie in het Kazachse Astana. 

Eind november 2012 werd het stadion nog getroffen door een kleine ramp. Er viel een kraan omver, twee arbeiders lieten daarbij het leven en delen van het stadion werden zwaar beschadigd. Daardoor werd de opleverdatum van 15 april in gevaar gebracht. Bovendien kwamen daar ook nog wat financiële problemen bij, maar dankzij een extra lening raakten die snel van de baan.

Op het WK worden er, naast de openingswedstrijd, nog vijf partijen gespeeld in Sao Paulo. Dat zijn drie groepswedstrijden (Uruguay – Engeland, Nederland – Chili en België – Zuid-Korea), één kwartfinale en één halve finale.

AD.nl