QN Sport+ Television N.V.

Start nieuw volleybalseizoen mogelijk op 25 november

Tekst en beeld John Zaalman

PARAMARIBO — “De start van de nieuwe volleybalcompetitie staat gepland voor 25 november”, zegt voorzitter Lionel Blokland van de Surinaamse Volleybalbond (Suvobo) desgevraagd tegen de Ware Tijd. In het nieuwe seizoen wordt er gespeeld in elf klassen: U15 en U19 (jongens en meisjes), U23 (mannen en vrouwen), tweede klasse (mannen en vrouwen), eerste klasse (vrouwen) en hoofdklasse (mannen en vrouwen).

 

Maar voor de eerste serve wordt vrijdag de algemene ledenvergadering die eerder twee keer – 19 augustus dit jaar en 20 december 2021 – was verdaagd, voortgezet. “De verslagen van de voorzitter, secretaris en penningmeester moeten deels nog in orde worden gemaakt”, zegt Blokland. De vorige keer werd slechts het cijfermatige verslag van banken gepresenteerd aan de leden.

 

Danitia Belfor, die toen als onafhankelijke persoon de verificatie toelichtte, heeft in de afgelopen tijd hulp gekregen van Fabien Pengel. De overige zaken met betrekking tot het cijfermatige werk zullen door het duo aan de leden worden voorgehouden. Het financiële verslag 2019-2021 moet ook nog worden afgehandeld.

 

DTSNV

Internationale toernooien

De Inter-Guyanese Spelen tussen scholieren van Suriname, Frans-Guyana en Guyana gaan “tot op dit moment door” zegt Blokland met een blik op internationale meetmomenten. De jongens- en meisjesselecties zijn al een poos in training.

Voor december stonden de Cazova-kampioenschappen voor U23-mannen en vrouwen op schema. “Die maand gaat haast niets door, omdat andere landen zich niet hebben opgegeven.” De toernooien worden zeer waarschijnlijk verschoven naar april 2023. De selecties van Suriname blijven in training.

Dwtonline.com