QN Sport+ Television N.V.

Steenrijk Newcastle schiet voor tweede keer raak en presenteert spits

Het steenrijke Newcastle United heeft spits Chris Wood gepresenteerd. De dertigjarige Nieuw-Zeelander komt voor ongeveer 24 miljoen euro over van Burnley en heeft voor tweeënhalf jaar getekend op St. James’ Park.

De spits verklaarde op de website van zijn nieuwe werkgever verheugd te zijn met zijn overstap. ‘Ik heb hier al vaak moeten voetballen en het is echt een geweldige plek’, doelt Wood op zijn nieuwe omgeving.

 

‘De club en manager Eddie Howe waren goed voor mij tijdens de gesprekken en stelden mij op me gemak. Ik kan niet wachten om het veld op te stappen en hen het vertrouwen terug te betalen. Zeker gezien het grote belang dat wij bij de tweede seizoenshelft zullen hebben.’

Steenrijk
Wood gaat met rugnummer twintig spelen en is na Kieran Trippier de tweede winterse aankoop van Newcastle, dat negentiende staat in de Premier League. De ambitieuze club moet aan de bak om degradatie af te wenden. Newcastle had dan ook haast met de transfer, aangezien de volgende twee competitieduels tegen concurrenten Watford en Leeds United zijn. Zeker de komst van een spits had prioriteit door de blessure van Callum Wilson.

Howe is in zijn nopjes met de transfer. ‘Zijn komst is cruciaal’, zegt de manager op het clubkanaal. ‘Ik ben erg blij dat we dit zo snel hebben gerealiseerd. Chris is groot, gevaarlijk en heeft de ervaring die wij nodig zullen hebben.’

vi.nl