QN Sport+ Television N.V.

Sterk optreden Gavin Kensmil in winst

PARAMARIBO – Na een voor zijn maatstaven mindere game zaterdag, is de Surinaamse basketballer Gavin Kensmil woensdagavond sterk teruggeveerd. Hij stond na twee duels weer in de basis en scoorde 22 punten in de 86-74 overwinning van de Stephen F. Austin State University op de Northwestern State University (NSU).

Ook tegen The Demons was Kensmil effectief en efficiënt. In 28 minuten miste hij slechts één van zijn tien veldbaskets en benutte hij vier van de zes vrije worpen. De forward had verder een game-high acht rebounds, drie steals en één assist. Hij beging vier persoonlijke fouten en had vier turnovers.

De 22 punten van Kensmil waren de meeste tegen NSU. Vorig seizoen, zijn eerste bij The Lumberjacks, had hij acht om zes punten gescoord in de twee duels tegen The Demons. Voor SFA was het de achtste zege van het seizoen, inclusief vijfde op rij en derde opeenvolgende op de rivaal. De ploeg staat op 4-0 in de Southland Conference.

SFA is zaterdag in het eigen William R. Johnson Coliseum gastheer van Lamar University. Vorig seizoen werden beide duels in winst omgezet tegen The Cardinals. In de uitwedstrijd van 25 januari (70-62) had Kensmil acht punten, negen rebounds en één assist. Voor eigen publiek kwam hij op 29 februari (95-76) tot elf punten, negen rebounds, drie assists en één block.

Dwtonline.com