QN Sport+ Television N.V.

Stokoude Koning van Sevilla gaat maar door en leidt Betis in Europa

Liefhebber Joaquín Sánchez gaat nog even door. De liefhebber verlengde twee weken voor zijn 41ste verjaardag zijn contract met Real Betis met tenminste één seizoen. Daardoor gaat de Koning van Sevilla komend seizoen met Betis mee de Europa League in.

 

Op zijn zestiende kwam Joaquín de talentenfabriek van Betis binnen lopen. Enkele jaren later maakte hij al deel uit van de WK-selectie van Spanje die in 2002 naar Japan en Zuid-Korea ging. Met zijn fluwelen techniek wist hij de Spaanse voetballiefhebber om zijn vinger te winden. Door het verlengen van zijn contract gaat Joaquín zijn 23ste seizoen in het betaalde voetbal in.

Na een intermezzo van negen seizoenen, dat in 2006 begon bij Valencia en hem ook langs Malaga en Fiorentina bracht, keerde Joaquín in 2015 terug bij Betis. Daar gaat hij nu alweer aan zijn achtste seizoen sinds zijn comeback beginnen. In het groenwitte shirt maakte hij 61 treffers in 451 officiële wedstrijden.

 

DTSNV

Afgelopen seizoen bereikte Joaquín de knappe mijlpaal van zeshonderd wedstrijden in La Liga. Het leverde hem een plaatsje op tussen de allergrootste spelers in het Spaanse voetbal. De kroon op zijn carrière zette hij echter dankzij de winst van de Copa del Rey. Oude liefde Valencia werd in de finale opzij geschoven, waardoor Joaquín de eerste prijs voor Betis sinds 2005 in de lucht mocht tillen.

vi.nl