QN Sport+ Television N.V.

Strijdlustig Suriname met klein verschil ten onder tegen Mexico

In Concacaf Nations League verband werd vanavond de voorlaatste wedstrijd van groep A in league A van afgewerkt. Na een ruststand van 0 – 0 eindigde deze wedstrijd in een 2 – 0 score voor Mexico.

 

De 1ste momenten waren min of meer voor Suriname, maar sprake van groot gevaar was er niet echt. Echter kwam Alvarado na goed combinatiewerk wel dicht bij een goal, maar doelman Roggeveen redde knap. Ook in de 15de minuut kwam Natio even onder druk, maar doelman Roggeveen redde goed op een kopbal Los Tricolores.

Aan de andere kant lukte het ook aan Natio aardig het leder binnen de ploeg te houden; vaak genoeg zelfs moesten de Mexicanen een overtreding begaan om de aanval af te stoppen. Uit zo een situatie mocht Roscello Vlijter vanaf pakweg 18 meter uithalen en forceerde Acavedo tot een prachtige redding.

 

In de 25ste minuut liet Bisewar zich met een prachtige actie zien; echter bleef het bij een hachelijk moment voor de Mexicaanse defensie. Natio bleef gevaarlijk over de flanken en in de 36ste minuut moest Acavedo wederom in actie komen, toen Hilterman hem vanaf de linkerkant van de 16 op de proef stelde.

 

tromoto nv

Het laatste moment van de 1ste helft was voor Becker; de Union Berlin aanvaller die vaak van flank wisselde met Jozefzoon, demareerde van buitenaf naar binnen om uit te halen en zag het leder een meter naast het doel gaan.

In de 2de helft probeerde Natio een goed vervolg te geven aan de 1ste 45 minuten. De 51ste minuut zorgde echter bijna voor een tegendoelpunt toen Roggeveen na een miscommunicatie de bal inleverde bij de tegenstander; Mexico was echter niet scherp genoeg.

 

Los Tricolores werd met de minuut gevaarlijker, maar de 57ste minuut bood Jozefzoon de ultieme kans voor de 1 – 0; echter werd de bal uit de afgemeten voorzet van Becker niet zuiver genoeg ingeschoten. Ook Mexico liet een bijna identieke kans liggen, waardoor na een dik uur spelen de score nog steeds op 0 – 0 stond.

In de volgende fase ging het dan toch mis; Vasquez benutte met het hoofd een minieme kans uit een vrije trap. Gelijk daarna beging aanvoerder Pinas een overtreding in de 16 met als gevolg een strafschop, maar Feyenoord aanvaller Gimenez schoot hoog over.

 

Met nog een minuut of 25 te spelen haalde Aron Winter Hilterman en de moe gelopen Biseswar naar de kant voor Danzell Gravenberch en Jamilhio Rigters. De wissels hadden min of meer een goede inbreng, maar een echt schot op doel liet nog op zich wachten.

Ook de 2 – 0 zou vallen tot teleurstelling van het goed opgekomen publiek ; nadat Pinas niet overtuigend genoeg uit verdedigde, werd Antuna vrij gespeeld om strak voor te kunnen trekken. De terug snellende Damil Dankerlui tikte ongelukkigerwijs de 0 – 2 zelf binnen. In deze score zou ondanks verwoede pogingen van Natio geen verandering meer komen.

Suriname eindigt in groep A van de A – league op de 3de plaats, terwijl Jamaica en Mexico op zondag 26 maart nog moegen uitvechten wie de groepswinnaar word.

svb.sr