QN Sport+ Television N.V.

Suárez: ‘Uit beleefdheid en respect zou ik Koeman wel begroeten’

Luis Suárez vertrok in september 2020 bij Barcelona, maar zijn vertrek doet hem nog steeds veel pijn. De 35-jarige Uruguayaan is zwaar teleurgesteld in Ronald Koeman, destijds de trainer van de Catalanen.

Maar als Suárez zijn oude trainer zou tegenkomen, zou hij hem wel begroeten. ‘De tijd verstrijkt, en ja, uit beleefdheid en respect zou ik hem begroeten’, stelt de aanvaller in een interview met Marca. ‘Als ik hem tegenkom, hoop ik dat Ronald de grootsheid zou hebben, die hij als speler bij de club had, om me de waarheid in mijn gezicht te vertellen waarom ik moest vertrekken, en dat ik niet vertrok om voetballende of technische redenen.’

Suárez vertrok twee jaar geleden bij Barcelona, omdat Barça-trainer Koeman geen plek meer voor hem had in zijn selectie. Dat deed pijn bij de Uruguayaan, die het seizoen daarop vervolgens de ultieme wraak nam door met zijn nieuwe club Atlético landskampioen te worden. Na het behalen van de titel haalde hij al eens flink uit naar Koeman, zoals hij eerder ook al een sneer had uitgedeeld richting de Nederlander en de Catalaanse club.

 

Ondanks zijn pijnlijke afscheid, kijkt Suárez terug op een mooie tijd bij Barcelona. ‘Vooral vanwege de verwachtingen waarmee ik arriveerde, die niet zo hoog waren aangezien Lionel Messi en Neymar daar waren. Er werd gezegd dat drie hanen in een kippenhok niet naast elkaar konden bestaan ​​en we hebben laten zien dat we in staat waren om te presteren, met voor iedereen een belangrijke rol, waardoor Barça in die jaren een van de beste ploegen ooit was.’

 

DTSNV

‘Ik ben trots op de carrière die ik daar heb gehad’, vervolgde Suárez. ‘Ik voldeed aan de verwachtingen. Aan het einde van mijn tijd daar was het wel iets minder, maar toch ben ik er altijd in geslaagd boven de 25 goals per seizoen uit te komen.’

vi.nl