QN Sport+ Television N.V.

Succes voor Cyarah Kensmil en Lady Rangers

PARAMARIBO – Na een mindere periode, gekenmerkt door zes opeenvolgende nederlagen, heeft Ranger College drie zeges op rij aan elkaar geregen in Division I van de NJCAA in de Verenigde Staten. In twee van die drie ontmoetingen scoorde de Surinaamse basketbalster Cyarah Kensmil in dubbele cijfers.

Kensmil had maandag op Valentijnsdag dertien punten en vijf rebounds in de 71-65 overwinning van Ranger College op de bezoekende Weatherford College. Ze scoorde vier van de acht schoten, benutte vijf van de zes vrije worpen, maakte twee fouten en had één turnover. The Lady Rangers revancheerden zich voor de 58-63 nederlaag van 17 januari waarmee de reeks van zes nederlagen werd ingeluid.

 

Zaterdag, op bezoek bij Southwestern Christian College, begon Kensmil op de bank. Ze droeg twaalf punten, acht rebounds, drie assists, twee blocks en één steal bij in de ruime 62-38 zege. De Surinaamse scoorde zes van de elf veldbaskets, miste haar beide vrije worpen en had één turnover. Op 15 januari was deze tegenstander met 99-44 overklast, maar daarna brak de mindere periode aan.

Ranger College, die haar winst-/verliesstaat verbeterde naar 13-14, inclusief 7-6 in de conference, is woensdagavond gastheer van Hill College. Een kleine maand terug – 19 januari – was de uitwedstrijd tegen deze tegenstander geëindigd in een verlies: 59-69. Kensmil was toen goed voor veertien punten, vijf rebounds, twee steals en twee blocks.

 

Odessa College, voor wie Stephanie Hubard uitkomt, incasseerde maandag een nederlaag tegen Midland College: 60-72. De Surinaamse speelde drie minuten, miste haar enige basket en had één turnover. The Wranglers (6-17/3-8) hadden donderdag thuis moeten spelen tegen Frank Philips College, maar de partij is gecanceld. Op 17 januari was de uitwedstrijd tegen deze school met 56-64 verloren. Hubard stond toen voor het eerst in de basis en had drie rebounds en één turnover.

Dwtonline.com