QN Sport+ Television N.V.

Succesvolle rentree Kromowidjojo

rentree kromo

Bij haar rentree in een internationale wedstrijd heeft Ranomi Kromowidjojo laten zien dat ze nog altijd tot de besten ter wereld behoort. De olympisch kampioene won zaterdag bij het International Swimming Festival in het Duitse Aken de 50 meter vrij in een tijd van 23,64.

Femke Heemskerk (23,95) en Tamara van Vliet (24,97) maakten het Nederlandse podium compleet.

“Cold turkey”

In de series zwom Kromowidjojo een tijd van 23,83 en later op de dag schakelde ze nog een tandje bij. De 23,64, vier tienden boven haar eigen wereldrecord, is de beste tijd van het nog prille seizoen. Dat er vorig jaar slechts twee keer sneller werd gezwommen, laat zien dat de drievoudig olympisch kampioene alweer aardig in vorm is.

“Deze wedstrijd past goed in de voorbereiding, Aken is dichtbij en ik wou m’n gezicht weer laten zien,” zei Kromowidjojo over haar rentree, zeker omdat haar voorbereiding verre van vlekkeloos was. Kromowidjojo stond vast in de file en miste daardoor de series van de 50 meter vlinderslag. Zonder warming-up dook ze vervolgens in het bad voor de series van de 50 vrij. “Cold turkey”, zoals ze het zelf omschreef op Twitter.

Lastig jaar

“Het loopt heel goed”, was dan ook de conclusie van de topzwemster. “Ik heb er hard aan gewerkt, het was een lastig jaar.”

Kromowidjojo liet de voorbije zomer de EK langebaan schieten nadat ze eerder de samenwerking met coach Christiaan Sloof had beëindigd. Ook strandde haar relatie met Pieter van den Hoogenband. “Het is wel onrustig geweest sinds het vertrek van Jacco (Verhaeren, red.), maar ik heb het idee dat nu alles weer op de rit is.”

“Prettige samenwerking”

Onder de hoede van trainer Patrick Pearson werkt ze toe naar de WK kortebaan in december. Kromowidjojo klopte na het vertrek van Sloof aan bij Pearson en die samenwerking bevalt uitstekend.

“Het voelt goed. Hij is niet bang om de waarheid te zeggen en we kunnen prettig samenwerken. Hij houdt me scherp en dat heb ik nodig.”

nos.nl