QN Sport+ Television N.V.

Superclásico Boca Juniors-River Plate afgelast door hevige regenval

Dagenlang is er met spanning uitgekeken naar de Superclásico in Argentinië. Maar de finale van de Copa Libertadores (de Champions League van Zuid-Amerika) tussen Boca Juniors en River Plate, gaat zaterdaga niet door.

Het veld in La Bombonera, het stadion van Boca Juniors, is onbespeelbaar geworden door hevige regenval. De wedstrijd zou oorspronkelijk om 21.00 uur (Nederlandse tijd) beginnen. De aftrap werd al twee uur naar achteren geschoven, maar nu is besloten dat er zaterdag überhaupt niet gespeeld kan worden.

De wedstrijd wordt nu zondagmiddag (16.00 uur, Surinaamse tijd) gespeeld.

Wedstrijden tussen Boca Juniors en River Plate worden ook wel de ‘moeder aller klassiekers’ genoemd. Al 246 keer stonden de grootste ploegen van Argentinië tegenover elkaar, vaak met verhitte gemoederen op het veld en op de overvolle tribunes.

Niet eerder speelden ze tegen elkaar in de finale van de Copa Libertadores. Na de eerste wedstrijd in het stadion van Boca Juniors volgt op zaterdag 24 november de return in El Monumental, het stadion van River Plate waar Nederland in 1978 de WK-finale verloor.

La Bombanera staat onder water voor de Superclásico Boca Juniors-River Plate.
Een official in de stromende regen in La Bombonera.
Hevige regenval teistert La Bombanera.
Bron: NOS.nl