QN Sport+ Television N.V.

Surinaamse delegatie arriveert druppelsgewijs in Arequipa

Vertraging leidt tot ongemak

AREQUIPA — Een vertraging bij vertrek vanuit de Johan Adolf Pengelluchthaven vrijdag zorgde voor enige ongemak voor de Surinaamse delegatie, die deze week deelneemt aan de Zuid-Amerikaanse schoolsportwedstrijden (Consudegames), in Arequipa Peru. Volgens planning moest Suriname uiterlijk zaterdag in Arequipa arriveren, maar geschiedde de aankomst tot laat  gisterenavond (zondag 2 december). “Inderdaad heeft het late vertrek uit Suriname ten grondslag gelegen aan de calamiteiten die wij hebben gehad, maar het was het gevolg van de vertraging in Guyana” legde Wilfred Gallant president van de totale delegatie uit.

Doordat Suriname veel later in de Peruaanse hoofdstad arriveerde miste het de connectievluchten naar Arequipa. Met kunst en vliegwerk werden de coaches, sporters en officials in verschillende hotels onderverdeeld. Chef de mission Carolina Vera Vera en overige delegatieleden waren eerder naar Arequipa afgereisd en waren intussen druk in de weer om de Surinaamse selectie bij aankomst gisteren gelijk op te vangen.

De totale Surinaamse delegatie zou niet met één vlucht de reis kunnen afleggen. Dit geschiedde doormiddel van vijf vluchten. Inmiddels was reeds bekend dat basket, zaal –en volleyball officieel gisteren (zondag 2 december) zouden aanvangen. Aangezien de Surinaamse jongens -en meisjesbasketselecties pas rond vijf voor zes in de middag zouden arriveren werd er een dringend verzoek gedaan tijdens de technicalmeeting voor verschuiving van de partijen. De organisatie, verleende haar totale medewerking, waardoor de wedstrijden later in de avond konden worden afgewerkt.

Suriname was op het onderdeel volley-en zaalvoetbal vrij gisteren (zondag 2 december). De officiële openingsceremonie heeft in de avonduren plaatsgevonden.

Naar zeggen van Vera Vera is de sfeer ondanks het ongemak positief binnen de Surinaamse selectie. De coaches hebben in dit geheel een belangrijke rol gespeeld door de sporters leren omgaan met tegenslagen en positief onder alle omstandigheden te blijven.

Ze vindt de samenwerking met de werkgroep in Peru heel goed, maar geeft toe dat de organisatie heel wat obstakels heeft, “maar wij kunnen altijd rekenen op hun steun.” Vera Vera haalt als voorbeeld de steun van de organisatie aan de Surinaamse delegatie toen die op Lima strandde. “Ze hebben al hun netwerken in place gebracht om ons veilig op te vangen. Er zijn altijd aandachtspunten die altijd verbeterd kunnen worden, maar alles valt zoetjes aan op zijn plek.”.-.

Bron: Marciano Millerson (VSJS)