QN Sport+ Television N.V.

Suriname aast op foutloze WK-qualifier

Suriname opent het WK-kwalificatietoernooi voor vrouwenvolleybal zaterdag op Aruba tegen Haïti. Assistent-bondscoach Victor Lesperans blikt positief vooruit op het evenement. “Onze tegenstanders zijn onbekend, dus zullen wij hetgeen wij goed kunnen zo foutloos mogelijk proberen te doen”, zegt Lesperans.

Suriname is het enige land tot nog toe op het eiland. Haïti en Martinique waren tot vrijdagavond nog niet gearriveerd.

De selectie heeft al een oefening op de wedstrijdlocatie, Centro Deportivo Betico te Santa Cruz, afgedraaid. “De speelsters vonden de hal goed”, aldus Lesperans. Cheryl Brunings beaamt dat. “Ik vond de vloer best wel lekker”, meent de captain. “Wat voor velen een aangename verrassing was, is dat het net relatief laag aanvoelde, omdat we de afgelopen maanden op een hoger net getraind hebben.”

Het team moest naar haar zeggen wel even wennen. “Maar dat is geen nieuw verschijnsel als we in een nieuwe hal zijn. De spirit zit sowieso goed erin. En na een avondje goed rusten mag Suriname verwachten dat we zaterdag ons beste spel zullen spelen om het toernooi goed te starten.”

De laatste puntjes op de i zullen zaterdagmorgen worden gezet. “We zijn qua fysieke voorbereiding sowieso ready”, besluit Brunings.

DWTonline.com