QN Sport+ Television N.V.

Suriname en Martinique spelen gelijk in Almere

tromoto nv

Suriname heeft gisteren in een uitverkocht en sfeervol Yanmar Stadion in Almere tegen Martinique gelijkgespeeld: 1-1.  Een goed spelend Suriname liet veel kansen op de overwinning liggen.

De wedstrijd begon veelbelovend voor Suriname. In de derde minuut van de wedstrijd kreeg Sheraldo Becker via Sheraldo Becker een open kans op de 1-0, maar het doel werd verkleind door de doelman van Martinique. Even later gaf Misidjan een steekpass op Lonwijk. Uit een lage voorzet van Lonwijk kreeg Becker weer de kans om Suriname op voorsprong te zetten, maar hij rondde niet goed af. In de twaalfde minuut was het wel raak voor Martinique. Uit een goede combinatie scoorde aanvoerder Brighton Labeau de 0-1. Suriname bleef de druk houden en Martinique loerde op de snelle uitbraken. Het tweede gedeelte van de eerste helft was meer in evenwicht. Een heerlijke vrije trap van Denswil ging via de onderkant van de lat en de Martinikaanse keeper Clémentia er net niet in en verdween naast het doel. In minuut 36 scoorde debutant Lonwijk de gelijkmaker uit een lage voorzet van Montnor. De eerste helft was aantrekkelijk met de nodige kansen voor Suriname en Martinique.

Na rust was Suriname sterker. Martinique speelde wat directer. Virgil Misidjan kon in minuut 55 zijn debuut ook opluisteren met een doelpunt, maar zijn kans om een doelpunt te maken leverde een slap rollertje op. In minuut 67 kreeg sterspeler Becker, na een prachtige pass, de grootste kans om Suriname op een 2-1 voorsprong te zetten, maar zijn vizier stond niet op scherp. Suriname deed ondanks het goede spel zichzelf tekort. Ondanks dat er verzorgd voetbal werd gespeeld door Suriname bleven de grote kansen in de slotfase uit.

Verdediger Myenty Abena na afloop van de wedstrijd: „ Suriname is een collectief. We hebben de kwaliteiten en we moeten hard blijven werken voor elkaar. Meer oefenwedstrijden zullen ons ook helpen in vorm en in het ritme te geraken.” Suriname kwam heel ongelukkkig op achterstand: “Het was jammer dat de eerste kans van Martinique meteen een goal was. We stonden op dat moment achterin niet goed.” Suriname speelde bij vlagen goed. „Oefenwedstrijden zijn heel erg belangrijk om alles te oefenen waaraan we willen werken en het is positief We zijn klaar voor de WK-kwalificatiewedstrijden in juni”, aldus Abena.

Bondscoach Menzo keek met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd: “We wilden winnen. Soms raakten we alleen te enthousiast, wat niet altijd goed was voor de uitvoering. Soms had ik het gevoel dat we te overenthousiast raakten, waardoor we niet het niveau haalden, dat we kunnen halen. Om te winnen moeten we hier lering uit trekken.”

Geduld is het toverwoord voor Suriname. Met meer overzicht en rust wint Suriname haar wedstrijden.

Op 5 juni spelen Suriname en St. Vincent & Grenadines het eerste WK-kwalificatieduel in het Franklin Essed Stadion.

Basisspelers Suriname: Hahn, Haps, Malone, Abena, Dijksteel, Denswil, Lonwijk, Paal, Montnor, Becker, Misidjan

Tekst: Redactie QN Sport

Foto’s: Shravan Dielbandhoesing (redacteur online QN Sport)