QN Sport+ Television N.V.

Suriname in finale Caribbean Cup 2018

Suriname zit in de finale van de Caribbean Cup. De nationale mannenvolleybalselectie zegevierde maandagavond in straight sets over Barbados: 25-23, 25-21, 25-23. De finale is gepland voor dinsdagavond zeven uur in de Ismay van Wilgen Sporthal. Tegenstander wordt titelverdediger Trinidad en Tobago of de Bahama’s.

Suriname pakte de eerste set met 25-23 na een smash van Zefanio Breinburg. In de tweede was het gelijk opgaand tot 8-7, voordat Barbados vijf punten op rij maakte. De thuisploeg herstelde zich en bij 23-18 leek de buit binnen, maar drie opeenvolgende fouten brachten de spanning terug: 21-23. Een smash van Keven Sporkslede en een blok van David Pinas brachten Suriname op 2-0.

In de derde set opende de thuisploeg sterk, maar de 4-0 voorsprong verdween even snel als ze was opgebouwd en Barbados nam zelfs de leiding; 4-6. Het spel golfde daarna aan beide kanten met een licht overwicht voor Barbados dat op 23-21 kwam toen Casey Foe A Mans serve buiten de lijnen viel. Suriname toonde karakter en kwam eerst op één punt na een smash van Breinburg, voordat Barbados bezweek onder de druk en drie opeenvolgende fouten maakte waardoor Suriname de winst en finaleplek in één klap veiligstelde.

Suriname leidt met nog één wedstrijd te gaan in de algemene ronde met drie zeges en één nederlaag. Trinidad en Tobago en de Bahama’s hebben elk een 2-1 winst-/verliesstaat, terwijl Barbados op 2-2 staat. Haïti heeft al zijn vier duels verloren en eindigt als hekkensluiter, vijfde. De winnaar van het treffen tussen Trinidad en Tobago en de Bahama’s (de partij wordt dinsdagochtend om negen uur gespeeld) speelt in de avonduren om het kampioenschap tegen Suriname. De verliezer komt om vijf uur ’s middags om de derde plek uit tegen Barbados.

bron : dwtonline.com