QN Sport+ Television N.V.

Suriname in must-win situatie tegen Dominica

De nationale selectie van Suriname staat morgenavond voor een heel belangrijke wedstrijd tegen Dominica. Wil het land zich plaatsen voor de Concacaf Gold Cup, dan zal er geen genoegen genomen mogen worden met een gelijkspel; een overwinning is verplicht, willen de jongens van Dean Gorre nog blijven hopen op deelname en natuurlijk ook de promotie naar league A.

In de wedstrijd van morgenavond kan bondscoach Gorre over vrijwel een ieder beschikken, alleen ontbreekt nog altijd wel Leo Victor middenvelder Bryan Elshot. In eerdere gesprekken geeft Gorre aan dat het een enorme aderlating is de energieke jongeling te moeten missen en dat het niet eenvoudig is een geschikte vervanging voor hem te zoeken. Wat wel een pluspunt is voor de selectie is dat Nigel Hasselbaink, oud-speler Sparta, voor de selectie is opgeroepen. Momenteel komt de aanvaller uit voor Hapoel Beer Sjeva uit Israel.

Van Dominica winnen mag niet een al te moeilijke opgave zijn, alhoewel de tegenstander haar uiterste best zal doen Suriname van een zege af te houden. Voor het feit dat het land heel fysiek voetbalt en niet echt mooi voetbal voor het oog heeft, praten we hier over een stijl van de tegenstander die Suriname niet echt ligt. In de 1ste ontmoeting tussen beide landen dit jaar wist Suriname op het nippertje te winnen bij Dominica thuis (2 – 1).

Mocht Suriname morgenavond Dominica verslaan, dan wacht hen nog een zeer belangrijke wedstrijd in en tegen Nicaragua op dinsdag 19 november. Suriname haalde in eigen huis verwoestend uit tegen de nummer 3 van de poule (6 – 0), maar weet bij voorbaat dat het in Nicaragua geen gemakkelijke partij word.

De nummer 1 uit de poule qualificeert zich voor de A-league en neemt deel aan de Concacaf Gold Cup. De nummer 2 moet zich via playoff-wedstrijden in de maanden maart en juni volgend jaar te plaatsen.