QN Sport+ Television N.V.

Suriname met 4 – 0 langs Dominica

De nationale selectie van Suriname heeft vanavond in eigen huis na een ruststand van 1-0 met…kunnen winnen van Dominica. In dit duel heeft Nigel Hasselbaink zijn debuut gemaakt in de nationale selectie.

Eerder op de dag wist St.Vincent&the Grenadines met 1-0 te winnen van Nicaragua. Dit duel heeft veel invloed gehad op de kansen die Suriname maakt om zich rechtstreeks voor de volgende ronde van dit toernooi te plaatsen. Suriname moet het maandag aanstaande uit opnemen tegen Nicaragua waarvan Suriname haar thuiswedstrijd overtuigend wist te winnen. Op die zelfde dag speelt St.Vincent tegen Dominica.

In de eerste helft van de ontmoeting lukte het slechts aan Dimitri Apai een doelpunt voor zijn rekening te nemen. De speler Gleofillio Vlijter kreeg ook een goede kans namelijk via een penalty maar kon de doelman van St.Vincent niet verslaan met een tam schot. Uiteindelijk maakte de topscorer van natio het toch goed om in de tweede helft de doelman van Dominica,Glenson Prince te verslaan.Alsof dat niet genoeg was pakte hij in de 28ste minuut van de partij nog een doelpunt voor zijn rekening(3-0).
Dimitri Apai leek ook niet genoeg te hebben van de doelpunten. Bijna slotfase vn de ontmoeting nam hij nog een doelpunt voor zijn rekening door het leder keihard en hoog in de touwen van de tegenstander te krijgen. Uiteindelijk won Suriname met 4-0 en blijft Suriname voor nu op de tweede plaats. Het wachten is op maandag aanstaande om te kijken wat de wedstrijden in poule D waarin Suriname ingedeeld is met zich mee nemen in dit toernooi