QN Sport+ Television N.V.

Suriname organiseert Panam Games 2018

Op zondag 19 november is er te Residence Inn een persconferentie gehouden. Tijdens deze conferentie is de nadruk gelegd op de successen die de Surinaamse Thaiboksbond behaald heeft met Team Suriname tijdens hun deelname aan de Pan Amerikaanse Spelen.

Deze werd van 10-12 november jl. gehouden te Florencia, Colombia. “De bijzondere prestaties die we bereikt hebben zijn de vruchten van samenwerken maar vooral ook het vertrouwen en geloof in elkaar”, legt voorzitter Roger Bellevue uit. Zo vertelt hij dat de Surinaamse Thaiboksbond voor haar leden staat en geloof in hen heeft, en andersom hebben de leden dat ook in het bestuur.

Suriname heeft zich verrijkt met 5 gouden medailles, 2 zilveren medailles en 1 bronzen medaille. Verder nog 3 Pan Amerikaanse titels in de Pro/AM klasse.  De resultaten zijn in de : Amateur klasse – Andy Atomang 1 x Goud – Ralissa Wekker 1 x Goud – Nigel Deel 1 x Zilver – Stacy Ceder 1 x Zilver – Keenen Dulder 1 x Brons .Pro/Am Klasse – Domelzo Schet 1x Goud . PanAm titel – Giovano van Rabenswaay 1 x Goud + Pam Am titel – Keenen Dulder 1 x Goud + PanAm Titel “ Onze successen hebben de Zuid-Amerikanen verbaasd, omdat wij de meeste medailles en titels hebben meegnomen. Als wij langs liepen maakten zij het gebaar dat wij Zuid Amerika hebben schoongeveegd. Dat is de indruk die we hebben achter gelaten. Onze namen gonzen door Zuid Amerika, Noord Amerika en Midden Amerika en nu weten ze in ieder geval weer waar Suriname ligt”. vertelt Ilonka Elmont lachend.

Ook kreeg Ilonka Elmont, 7 voudig wereld kampioene thaiboksen, een Internationale erkenning als bekroning op haar prestaties in de sport en voor haar sociaal maatschappelijke activiteiten als voorbeeldfiguur. Zij nam de Honoraire Titel van de World Muay Thai Federation (WMF) en PAMC in ontvangst.

Deze honoraire titel is voor het eerst in de geschiedenis uitgereikt. Bijzonder te vermelden is dat Suriname een bijzondere positie binnen de organisatie van de World Muay Thai Federation (WMF)aan neemt. Dhr Carlos Yvel kreeg de functie als Director of Rules en Regulations. En in 2018 zal de Pan Amerikaanse Spelen in Suriname gehouden worden.