QN Sport+ Television N.V.

Suriname pakt belangrijke overwinning in Dominica

In de slotfase van de Nations League wedstrijd tussen Dominica en Suriname, heeft het bezoekend land een nauwe 2 – 1 zege weten te boeken op het gastland. Bij de rust stond het nog 1 – 1 gelijk.

Het spel van Suriname liet vrij veel te wensen over en vooral in aanvallend opzicht kwam men er vaak niet uit; de korte aanvallers met name Cronie en Comvalius hadden het vrij lastig tegenover de lange verdedigers van Dominica.

Toen Gleofilo Vlijter reeds gauw het net vond namens Suriname, leek het er een beetje op dat dit een overloper kon worden, maar in een onbewaakt moment maakte de gastheer toch gelijk.

In de 2de helft kwamen zij een keer vrij gevaarlijk voor het doel van doelman Kohinor , maar de afronding miste precisie. Suriname daartegenover kwam steeds heel dichtbij, maar onder andere de paal en de doelman brachten redding.

Trainer Gorré verving op een gegeven moment de rechterflank door Fer en Misiedjan in te brengen; dit leverde resultaat op, want in de slotfase was het Vlijter die op aangeven van Fer Suriname de bevrijdende treffer schonk; 2 – 1.

De volgende wedstrijd van de nationale selectie is zondag aanstaande, wanneer Nicaragua om 19.00 uur in het AK-stadion de tegenstander is.