QN Sport+ Television N.V.

Suriname pakt winst in Nicaragua en qualificeert zich voor de Gold Cup

In Nicaragua werd vannacht de wedstrijd tussen Nicaragua en Suriname afgewerkt. Na een ruststand van 1 – 0 in het voordeel van Suriname eindigde deze voor Suriname zo belangrijke belangrijke wedstrijd in een 2 – 1 overwinning voor de jongens van Dean Gorre.

Suriname begon al vanaf het begin heel aanvallend te voetballen en binnen 2 minuten trof een poging van Vlijter de doellat. Nicaragua zocht eveneens de aanval op, maar kwam niet verder dan een paar doelpogingen van grote afstand. Halverwege de 1ste helft werden de Nicaraguanen zeer gevaarlijk uit een hoekschop, maar doelman Kohinor redde uitstekend; deze zelfde aanval van de thuisploeg resulteerde in een tegenaanval die Comvalius na een goede actie oog in oog bracht met de doelman. Comvalius maakte geen fout en scoorde; 1 – 0 voor Suriname.

De 2de helft leek het erop dat Suriname op rozen kwam te zitten; Nigel Hasselbaink nam een verre kruisbal van Comvalius mee op de borst, speelde een tegenstander op subtiele wijze om en plaatste het leder in de verre hoek; 2 – 0 voor Suriname.

Maar waar men misschien dacht dat de strijd voorbij was kwamen de gastheren toch weer zeer sterk aanzetten; een afgeslagen bal leidde de 1 – 2 in en Fuentes was de doelpuntenmaker. Er zou een flinke druk ontstaan op het doel van Kohinor in de slotfase, waarbij Suriname vrij goed wegkwam bij een overtreding van Kemble binnen de 16. Ook Misiedjan zou mogelijk een overtreding gemaakt hebben in het strafschopgebied, wat voor wat onrust zorgde.

Uiteindelijk hield Suriname stand en heeft zich zodoende verzekerd van deelname aan de Gold Cup en promotie naar de A-league. na het laatste fluitsignaal was de ontlading enorm onder de Surinaamse spelers en staf; de missie is tot zover geslaagd.